Miért Tolbán?
Párom és jómagam vezetéknevéből született szóösszetétel. Párom Tolner Kata mezőgazdasági mérnök. Ő a családi gazdaságunk lelke. Ügyeket intéz, állatokkal foglakozik, gyerekeket nevel. A tejet, amit magyar tarkáink adnak, jómagam dolgozom fel. Urbán Tibornak hívnak, 20 évig profi szakácsként dolgoztam. Többszörös világkupa és Olimpiai aranyérem megszerzésén túl, egy nagyvállalat gasztronómiai életét igazgattam. Újabb kihívások vonzásában, 2014-ben vágtam a sajtkészítésbe, ami mára családunk megélhetését biztosítja. Professzionálisan, de hagyományos eljárások mellett készítjük termékeinket, melyeket folyamatos fejlesztések mellet, időszakosan megújítunk. Mottónk: „Hagyomány és Fejlődés”
Díjaink
2017
XIX. Gyomaendrődi Nemzetközi sajt, és Túrófesztivál
Bazsalikomos Joghurthab Ezüstérem Parenyica Bronzérem
V. Magyar sajtmustra
Parenyica Aranyérem Áfonyás sajtkrém Aranyérem
2019
XXI. Gyomaendrődi Nemzetközi sajt, és Túrófesztivál
Parenyica Ezüstérem Tolbán Kék Ezüstérem Házi vaj Aranyérem, Abszolút első helyezés Grillázskrémes sajtkrém-desszert Aranyérem, Abszolút második helyezés Áfonyás Krémjoghurt-desszert Aranyérem Fél 2 minimum három hónapos érlelt sajt Ezüstérem
2020
VIII. Magyar sajtmustra
Házi vaj Aranyérem Póréhamus fehérpenészes Lágysajt Aranyérem Natúr joghurt Bronzérem
2021
XXII. Gyomaendrődi Nemzetközi Sajt- és Túrófesztivál
Házi vaj Arany minősítés Meggyes joghurt Ezüst minősítés Tehéntúró Arany minősítés Parenyica Ezüst minősítés Póréhagymás fehérpenészes lágysajt Arany minősítés Füstölt Fél 1 Bronz minősítés
2022
X. Magyar sajtmustra
Tolbán kék Ezüst minősítés Tolbán Fél 2 Arany minősítés
XXIII. Gyomaendrődi Nemzetközi Sajt- és Túrófesztivál
Tolbán kék Ezüst minősítés Póréhagymás fehérpenészes lágysajt Ezüst minősíés Tehéntúró Arany minősłtés Tolbán fél 2 csili Arany minősítés Tolbán fél 2 bronz minősítés
WCA 2022 - Wales
Tolbán fél 2 bronz minősítés