Miért Tolbán?

Párom és jómagam vezetéknevéből született szóösszetétel.
Párom Tolner Kata mezőgazdasági mérnök. Ő a családi gazdaságunk lelke. Ügyeket intéz, állatokkal foglakozik, gyerekeket nevel. A tejet, amit magyar tarkáink adnak, jómagam dolgozom fel. Urbán Tibornak hívnak, 20 évig profi szakácsként dolgoztam. Többszörös világkupa és Olimpiai aranyérem megszerzésén túl, egy nagyvállalat gasztronómiai életét igazgattam. Újabb kihívások vonzásában, 2014-ben vágtam a sajtkészítésbe, ami mára családunk megélhetését biztosítja. Professzionálisan, de hagyományos eljárások mellett készítjük termékeinket, melyeket folyamatos fejlesztések mellet, időszakosan megújítunk.

Mottónk: „Hagyomány és Fejlődés”

demo

Díjaink

2017

XIX. Gyomaendrődi Nemzetközi sajt, és Túrófesztivál

Bazsalikomos Joghurthab Ezüstérem
Parenyica Bronzérem

V. Magyar sajtmustra

Parenyica Aranyérem
Áfonyás sajtkrém Aranyérem

2019

XXI. Gyomaendrődi Nemzetközi sajt, és Túrófesztivál

Parenyica Ezüstérem
Tolbán Kék Ezüstérem
Házi vaj Aranyérem, Abszolút első helyezés
Grillázskrémes sajtkrém-desszert Aranyérem, Abszolút második helyezés
Áfonyás Krémjoghurt-desszert Aranyérem
Fél 2 minimum három hónapos érlelt sajt Ezüstérem

2020

VIII. Magyar sajtmustra

Házi vaj Aranyérem
Póréhamus fehérpenészes Lágysajt Aranyérem
Natúr joghurt Bronzérem

2021

XXII. Gyomaendrődi Nemzetközi Sajt- és Túrófesztivál

Házi vaj Arany minősítés
Meggyes joghurt Ezüst minősítés
Tehéntúró Arany minősítés
Parenyica Ezüst minősítés
Póréhagymás fehérpenészes lágysajt Arany minősítés
Füstölt Fél 1 Bronz minősítés

2022

X. Magyar sajtmustra

Tolbán kék Ezüst minősítés
Tolbán Fél 2 Arany minősítés

XXIII. Gyomaendrődi Nemzetközi Sajt- és Túrófesztivál

Tolbán kék Ezüst minősítés
Póréhagymás fehérpenészes lágysajt Ezüst minősíés
Tehéntúró Arany minősłtés
Tolbán fél 2 csili Arany minősítés
Tolbán fél 2 bronz minősítés

WCA 2022 - Wales

Tolbán fél 2 bronz minősítés